Flevoland, wat is dat nou? Hand gemaakt land, een echte polder; nieuw ,maar toch vol historie…
Zo heb je Schokland, Urk en Oud Kraggenburg.  Allemaal liggend in de voormalig Zuiderzee. Ja voormalig want…. Flevoland is droog gelegd. En juist daarom is het een uitdaging, die nieuwe historie die toch zo oud is, vast te leggen in je landschapsfotografie. Laat dat nou net zijn wat ik doe.

Series
Series over een bepaald onderwerp zijn voor mij (en vele andere fotografen) een goede manier om te groeien in je fotografie. Je leert zelfs anders kijken naar je omgeving zoals in mijn geval. Want ik kies meestal 1x per 3 jaar een onderwerp voor een serie om aan te werken. Zo werk ik nu dus aan ‘’Flevolandscapes’’ Dit begon een jaar geleden toen ik mijn nabije omgeving waar ik woon wilde leren waarderen… Na lang denken kwam ik met het concept Flevolandscapes, waarmee ik mijn passie fotografie (Landschapsfotografie) combineer met ''het leren kijken naar Flevoland''.

Plannen
Goed, zo’n serie is leuk, maar niks gaat zonder planning. Zelf werk ik graag overdag met een 10stops filter van Zomei. Dit werkt het best voor mijn stijl, maar soms wijk ik daar graag vanaf zoals in de foto's hieronder. Alles hangt af van planning. Ik heb nu een jaar lang randmeren gefotografeerd en trek nu langzaam het binnenland van Flevoland in. Dan denken de meeste gelijk aan Schokland, maar Flevoland heeft meer! Zo staan meetstoelen en landschapskunstwerken hoog op mijn lijstje!

Leren waarderen en leuk houden
Continu opletten is van belang en leren waarderen wat je ziet ook. Dat kost soms tijd en hoe hou je dat nou leuk? Afwisseling! Ga niet altijd naar hetzelfde plekje, rij eens om. De polder kent zat mooie weggetjes buiten de grote wegen naar CameraNu ;-). Daarnaast probeer ik het zelf goed in te delen. Zo deed ik een jaar lang randmeren en ga ik nu langzaam naar het binnenland.


Hoe ik de kosten dek?

Zo’n project en serie is leuk, maar daar zitten ook kosten aan en die moeten gedekt worden. Juist daarom verkoop ik mijn beelden (niet alle). Aan toerisme bedrijven, reclame bedrijven en particulieren bijvoorbeeld. Via Adobe stock of Werk aan de muur. Zo kan ik uiteindelijk mijn expositie (wanneer mijn project klaar is) ook realiseren, Maar om daar te komen is ook media aandacht en netwerken belangrijk… Zo wil ik het liefst in het provincie huis exposeren en werk ik hard aan mijn netwerk op die plek!
Uiteindelijke doel?
Het doel is duidelijk: een expositie om te laten zien hoe ik mijn eigen Flevoland zie. Maar een nog veel mooier doel is natuurlijk een stapje veder komen met je kennis van fotografie en je eigenstijl steeds veder door ontwikkelen. En vanuit daar groei je verder, althans dat is mijn ervaring.

Dus zit je in de knel met wat wel en wat niet te doen? Werk aan een serie en je ziet je fotografie kennis groeien. En lukt iets de eerste keer niet, wees creatief en bedenk wat je nodig heb. Ga daar mee aan de slag! De kennis en vakbekwaamheid van CameraNu personeel staat je altijd bij om jouw perfecte foto mogelijk te maken met de spullen die je nodig hebt! Zo kom je ook eens in Flevoland en kun je zelf ervaren hoe mooi Flevoland wel niet is!
Lelystad Hurkende Man
Wortelveld - Schokkerhaven
Schokland Oud Emmeloord
Urk Vuurtoren
Vissersnetten Maxima Centrale Lelystad
Graanveld Dronten
Randmeren Flevoland
Danny Tax in actie Door Luka Hoogeveen
Zwemkade Zeewolde
Steiger Veluwe meer
Vluchthaven Lelystad
Pier + Horizon Kraggenburg
Back to Top